Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Μην ενεργοποιήσετε το air-condition αμέσως μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο!

Ανοίξτε τα παράθυρα, αφού μπείτε στο αυτοκίνητό σας και μην ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό αμέσως.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν, το ταμπλό του αυτοκινήτου, καλοριφέρ ή Α/C εκπέμπει βενζόλιο, μια τοξίνη που προκαλεί τον καρκίνο (καρκινογόνα είναι η πλαστική θερμαινόμενη μυρωδιά του αυτοκινήτου σας).

Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, είναι επικίνδυνη για τα οστά σας, προκαλεί αναιμία και μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια. Η παρατεταμένη έκθεση προκαλεί λευχαιμία, αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου, ενώ στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποβολή.

Αποδεκτό επίπεδο βενζόλιου σε εσωτερικούς χώρους είναι 50 mg ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε κλειστό χώρο με τα παράθυρα κλειστά περιέχει 400-800 mg βενζόλιου. Στην περίπτωση σταθμευμένων αυτοκινήτων σε εξωτερικούς χώρους κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασία πάνω από 60 βαθμούς F, το επίπεδο βενζόλιου ανεβαίνει στα 2000-4000 mg, 40 φορές περισσότερο από το αποδεκτό επίπεδο. Τα άτομα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπόφευκτα θα εισπνέουν υπερβολική ποσότητα τοξινών.

Συνιστάται να ανοίξετε την πόρτα και τα παράθυρα για να δοθεί χρόνος για καθαρό αέρα πριν μπείτε. Το βενζόλιο είναι μια τοξίνη που επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, και είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σας να απομακρύνει αυτό το τοξικό υλικό.

Πηγή: clopyandpaste.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts with Thumbnails