Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Σαν σήμερα, 26 Απριλίου 1986, έγινε η καταστροφή του Τσέρνομπιλ

Στη ζώνη της αποξένωσης στη βόρεια Ουκρανία, Κίεβο Oblast, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο πληθυσμός του ήταν περίπου 50.000 πριν από το ατύχημα. Σήμερα, οι μόνοι κάτοικοι είναι ελάφια και λύκοι μαζί με μια απόμερη φρουρά.
Το Prypiat ήταν υπερήφανο γιατί ήταν η πόλη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ.
Αλλά κάτι συνέβη στις 26 Απριλίου 1986...
Διάρκεσε τρεις ημέρες προτού να εκκενωθούν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του Τσέρνομπιλ και η ζώνη της αποξένωσης λόγω των επισφαλών επιπέδων ραδιενέργειας.
Αφήστε την ιστορία να ειπωθεί από αυτές τις μαγικές εικόνες που λαμβάνονται 23 έτη μετά από το ατύχημα!!


Πηγή: anopetra-eleos.blogspot.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Kubuntu Jaunty Jackalope 9.04 είναι γεγονός!


Σήμερα βγήκε η νέα έκδοση της δημοφιλούς διανομής GNU/Linux Ubuntu. Όπως κάθε εξαμηνιαία έκδοση της διανομής, έτσι και αυτή έχει αρκετές βελτιώσεις. Μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες είναι ή γρήγορη εκκίνηση αλλά και τερματισμός του υπολογιστή, πράγμα πολύ χρήσιμο και ευχάριστο για τους χρήστες που ανοιγοκλείνουν συχνά τον υπολογιστή τους. Από την άλλη μεριά όμως, στην έκδοση του Kubuntu με KDE 4.2.2, έχει βελτιωθεί πολύ το γραφικό περιβάλλον αλλά δεν έχει φτάσει στην φιλικότητα με τον χρήστη που έχει το KDE 3.5.10. Ελπίζω με τις επόμενες εκδόσεις του KDE 4 και του Kubuntu γενικότερα να βελτιωθεί και σε αυτόν τον τομέα.
Για περισσότερα δείτε εδώ.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Το νερό είναι πολύ σημαντικό


Πρέπει να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε πριν τα χάσουμε. Μετά θα είναι πολύ αργά...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Αλλαγή εμφάνισης


Σήμερα είπα να δουλέψω λίγο στην εμφάνιση του blog. Με βάση ένα έτοιμο πρότυπο, έκανα κάποιες αλλαγές στο CSS ώστε να το φέρω λίγο στα μέτρα μου. Θα προσθέτω κάθε φορά και από κάτι, ελπίζω προς το καλύτερο.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Υγεία πάνω απ' όλα


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την υγεία...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Το πρώτο μου blog

Σήμερα είπα να φτιάξω ένα blog, και το έκανα. Δεν είναι κάτι τρομερό, αφού είναι το πρώτο μου και γι' αυτό θα προσπαθήσω να μάθω μέσω αυτού. Αυτήν την στιγμή, με της παρούσες γνώσεις που έχω, θα πρέπει να κάνω διάφορους πειραματισμούς και δοκιμές. Θα προσπαθώ όποτε μπορώ να αφιερώνω λίγο χρόνο σε αυτό, προσθέτοντας διάφορες αναρτήσεις, επεξεργάζοντας την εμφάνιση και την λειτουργικότητα και ό,τι άλλο προκύψει. Εύχομαι, να είναι καλορίζικο το blog και να είναι εποικοδομητικό πρώτα για τους αναγνώστες και μετά για μένα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »
 
Related Posts with Thumbnails